top of page

Bezdan i okolina.

Bezdan se nalazi na levoj obali Dunava, petnaestak kilometara severozapadno od Sombora. Smesten u prostranoj ravnici, na tromedji Srbije, Madjarske i Hrvatske, okruzen sumama i mrezom kanala predstavlja pravi izbor za one koji vole prirodu, ribolov i lov. Vode i vazduh su cisti jer u blizini nema industrijskog zagadjivaca.

bezdan20.jpg

Ukoliko poželite da uživate u prijatnom ambijentu uz ukusan i nadaleko poznat riblji paprikaš ili neke druge specijalitete, preporučujemo neku od mnogobrojnih čardi kao recimo čardu Pikec ili čardu Šebešfok.


U neposrednoj blizini, svega 5 kilometara od Bezdana u selu Kolut nalazi se jedinstven Zooloski vrt sa retkim primercima egzotičnih ptica i velikim brojem drugih životinja.


Ljubiteljima starina preporucujemo obilazak Etno kuce “Jelena” koja raspolaže velikom zbirkom starih predmeta vezanih za ovo područje, kao i obilazak autentične tkačnice svilenog damasta,  jedinstvene u Evropi, gde se i danas tkaju unikatni predmeti na starim drvenim razbojima koji datiraju od 1871 godine.

bezdan24.jpg
bezdan22.jpg

U Bezdanu se nalazi prevodnica čija gradnja je završena 1856 godine i prvi je objekat u Evropi gde je primenjeno podvodno betoniranje.


Nadaleko čuvena lekovita Bezdanska banja smeštena je u samom centru Bezdana, nedaleko od našeg smeštaja, i predstavlja moderan rehabilitacioni kompleks sa lekovitom mineralnom vodom bogatom jodom.


Sa dva zatvorena bazena, kao i izborom različitih terapija prilagodjenih stanju pacijenata, predstavlja pravi izbor za oporavak i rehabilitaciju.

bezdan7.jpg
bezdan12.jpg
bezdan25.jpg
bezdan27.jpg
bottom of page